A gyökérkezelés sem vészes ebben a szuper fogászati rendelőben

Nagy öröm volt számomra, amikor először láttam egy írásomat nyomtatásban, pláne, amikor online is egyre többet kezdtem publikálni. Persze annyira büszke soha nem vagyok magamra, mint a férjemre, aki fordít is és több mint 10 éve újságíró másodállásban, de jó érzés a tudat, hogy ilyen értelemben én is nyomot hagyok a világban. Sokszor azért elbizonytalanodok, hogy van-e értelme ennyi időt tölteni mindezzel, olvassák-e egyáltalán elegen a mai világban? Sajnos a családom egy része nem túl támogató, valószínűleg azért is alakult ki bennem ez az érzés – nem igazán nyitottak a kultúra ezen részére, általában elmondják, hogy ügyes vagyok, de ennyi. Viszont mindig sikeresen átlendülök ezeken a dilemmákon egy idő után, mert úgy vagyok vele, hogy annál nagyobb siker, ha csak egy szűkebb réteghez szólunk is, de legalább ők kitartanak „mellettünk”. A szépirodalomnak ez a területe nyilván nem érdekel annyi embert, mintha mondjuk young adult témában tevékenykednék, de nem tudok mást tenni, engem ez foglalkoztat és ebben vagyok igazán jó. De azt sem szeretném, ha öncélú lenne ez az egész egy idő után. Tudom, hogy nem váltom meg a világot az írásaimmal, de ritkán ez a cél a hasonló tevékenységekkel, nem igaz? Egyébként a férjem az igazi megszállott ebben, nem én. Ő nem is bír megmaradni anélkül, hogy írjon, és inkább a szabadideje egy részét is feláldozza mondjuk fordításra, akkor is, ha abból egyáltalán nem lát pénzt. Persze ő is tudja, hogy ezt a végtelenségig nem teheti majd meg, például majd ha családot alapítunk, biztosan vissza kell vennie az ilyen jellegű tevékenységből, de addig meg miért ne? Én csak örülök neki, hogy ennyire élvezi, amit csinál. És hát tényleg ügyes is benne, ezt meg kell jegyezni – és ezt mindenféle elfogultság nélkül mondom.

De van, amiről nem olyan kellemes írni, pláne nem átélni – ilyen például a gyulladt fog gyökérkezelése. Én a Fogorvos Budapest szakértő segítségének köszönhetően azonban mégis különösebb kellemetlenségek nélkül estem át a számomra megváltást jelentő kezelésen. Mivel korábban sok rossz tapasztalatom volt más fogászati rendelőkkel, ezért hajlamos voltam halasztgatni a fogorvos meglátogatását, ami nagy hiba volt. A fogorvosbudapest.info oldalt egy kedves kollégám ajánlotta a figyelmembe, amikor szerettem volna utánaolvasni annak, hogyan is történik a gyulladt fog gyökérkezelése, lehetőség szerint valami olyan magánrendelőben, ami a közelemben található, Budapesten. Így került tehát képbe a Kacsa utcai rendelő, ugyanis a munkatársam az egész családjával jár oda, és mindenki imádja a doktornőt és az egész szakmai csapatot nagyon profinak és készségesnek írják le. Úgy voltam vele, hogy ahol szinte egy vidám családi program tud lenni a fogorvos a 10/10-es ellátás miatt, azzal a hellyel nekem is érdemes lehet megpróbálkoznom, hátha felülírják minden korábbi félelmemet. És persze tudtam, hogy a gyulladt fog gyökérkezelése sem várathat tovább magára. Már a weboldal segített egyébként abban, hogy némileg jobban képbe kerüljek a fogászati témákkal kapcsolatban, és bár nem ijesztgetett, de tényszerűen kiderült számomra a laikusként is könnyen olvasható szövegekből, hogyha nem figyelek jobban a szájhigiénémre és nem veszem komolyabban a fogorvoshoz járást, akkor ennek még fogvesztés is lehet a következménye. Azonban megnyugtatott, hogy a Kacsa utcai rendelőben készségesen válaszolnak meg bármilyen felmerülő kérdést – sajnos nem mindenhol alapvető, hogy ilyen szinten bízhatunk a fogorvosunkban és kimerítő válaszokat kapunk akár arra vonatkozóan a kezelés közben, hogy épp mi történik velünk.

Szóval a fogorvosbudapest.info, ez a profin összeállított, informatív weboldal nagy segítségemre volt mindabban, hogy mielőtt végleg eldöntöm, hogy teszek velük egy próbát, elolvashassam, amire szükségem van. Sőt még az árlistát is megtalálhatjuk online, szóval aki esetleg emiatt aggódna, az kattintson gyorsan a megfelelő menüpontra – így láthatja, hogy a Fogorvos Budapest csapata ilyen téren is transzparensen kommunikál, ráadásul a nagy szakmai tapasztalat, a profin felszerelt rendelő és a frekventált helyszín ellenére kifejezetten korrekt árakon dolgoznak. Nekem bevallom, hogy ez is fontos volt a választásnál, mert nem szerettem volna kisebb vagyonokat kiadni a kezelésekre. Persze az egészség minden pénzt megér, de jó volt tudni, hogy bőven belefér a büdzsébe a dolog.

Úgyhogy amikor az űrlap segítségével végül időpontot foglaltam az oldalon belül, már nagyon izgatott voltam, vártam a napot, amikor végre ellátogathatok a Kacsa utcában található fogorvosi rendelőbe. Szerencsére nagyon kényelmesen megközelíthető a fogászati klinika, úgyhogy nem volt nehéz dolgom odafelé menet. Amikor sorra kerültem, személyesen is meggyőződhettem róla, hogy egyáltalán nem túlzott a kollégám semmivel kapcsolatban, amit a szakemberekről és a környezetről mesélt. Itt az első pillanattól fogva biztonságban éreztem magam, és tudtam, hogy jó kezekben leszek én is, és legfőképpen a fogaim épsége, egészsége. Amellett, hogy természetesen megvizsgálták a fogaimat, átbeszéltük a lehetőségeimet is, ez pedig megnyugtatóan hatott számomra, mert úgy éreztem, minden értem történik, nagyon türelmesek és készségesek. Egyáltalán nem sürgettek, kedvesek és megértőek voltak, próbáltak mindent elmagyarázni, ami nem volt világos számomra. Szerencsére már azért a weboldalról való előzetes tájékozódás is segített, úgyhogy jó érzés volt úgy odamenni, hogy már van némi infó a birtokomban. Átbeszéltük tehát, hogy milyen kezelések várnak rám, miben van választási lehetőségem és mi az, ami egyértelműen szükséges. Most ebben a folyamatban vagyunk, alkalomról alkalomra látom és érzem, ahogyan alakul a mosolyom és a magabiztosságom, és ezért nagyon hálás vagyok a Kacsa utcai rendelőben dolgozó összes szakembernek. Ciki vagy nem ciki, de felnőtt létemre most tanultam meg csomó – számomra – új dolgot a helyes szájápolással kapcsolatban. Már tudom, hogy önmagában a fogkefe nem elegendő a fogak megfelelő ápolásához, sőt, inkább váltottam elektromos fogkefére, mert azzal sokkal hatékonyabbnak érzem magam! De természetesen a fogselyem sem maradhat el.

Jelenleg még a felnőttkori fogszabályozás egy olyan topik, ami nagyon foglalkoztat, de egyelőre nem döntöttem el, hogy belevágok-e ebbe a kicsit hosszabb folyamatba. De úgy vagyok vele, ha már elkezdett ennyire pozitív irányba alakulni a mosolyom, akkor miért ne mennék el addig, hogy a lehető legtökéletesebb legyen?

Check Also

Mikor ajánlatos próbacsempét alkalmazni mielőtt nekiállunk fürdőszobánk csempézéséhez?

A fürdőszoba csempézése során számos tényezőt kell figyelembe venni, hogy a végeredmény esztétikus és tartós …